Četvrtak 23. januar izveštačima za medije iz Srbije bio je praktično slobodan dan. U iščekivanju polufinalnih mečeva, od kojih je svakako najvažniji onaj između nemačkog šampiona Aleksandra Zvereva (u aprilu će napuniti 28 godina, trenutno svetski broj 2) i Novaka Đokovića (u maju 38, trenutno 7. na...
Zaista mi ne smeta što se oko mene, ovde u Melburnu na Australian openu, savremeni novinari utrkuju ko će brže da pošalje vest ili sliku, da prepriča trač sa društvenih mreža ili uhvati neki dijalog… Takav je sada njihov posao i njima pripada svaki trenutak realnog vremena…
Iako od Docklandsa gde živi melburnška filijala naše porodice do arena i terena na kojima se održava Australian open imam direktnu tramvajsku liniju broj 70, češće se događa da idem malo naokolo, preko nekih mojih omiljenih destinacija u centru grada.
Gde si, pitali su me od kuće. Na Dunavu, odgovorih. Kako na Dunavu?! Pa, tu sam negde kraj Novog Sada... Ovaj mali familijarni razgovor, nije bio baš toliko nerealan, kako izgleda u prvi mah.
U vreme kad sam platu zarađivao u sportskoj rubrici „Večernjih novosti“ još se najvažnijim poslom smatrao izveštaj sa utakmice ili nekog drugog važnog događaja.
Kad ovaj moj zapis bude objavljen na portalu Nova.rs većina ljubitelja tenisa i navijača sa srpskim obeležjima širom sveta znaće kako su u trećem kolu ovogodišnjeg Australian opena prošli Olga Danilović protiv Amerikanke Džesike Pegula i, of course, Novak Đoković u meču sa Tomasom Mahačem.
„Žurku“ su na „petici“ otvorili srpski predstavnici Miomir Kecmanović (25 godina, trenutno 51. na ATP listi) i Dušan Lajović (34, 80)
Damir Džumhur je izgubio tesan meč u pet setova u prvom kolu Australijan opena, ali zbog toga nije bio preterano utučen, već je pokušao da iz meča izvuče pozitivne trenutke i pouke.
Bile su, u prvi mah, prilično razočarane moje unuke Tamara i Ana kad su shvatile da za njihovih pedeset ovdašnjih dolara (u našoj, domaćoj valuti, tačno 30 evra), koliko su platile dva “Night Ground Pass” za ponedeljak uveče, neće moći da gledaju Novaka Đokovića na velikim ekranima širom Melburn...
Bugarski teniser Grigor Dimitrov završio je nastup na Australijan openu.